Uspješan završetak projekta koji je promijenio način razmišljanja o održivom razvoju

29. lipnja 2023.

I tako se još jedan projekt primiče svom kraju...

Projekt United for Global Goals (UGG) strateško je  partnerstvo financirano u okviru programa Erasmus+. Projekt je imao za cilj stvoriti platformu među partnerima iz europskih zemalja radi učenja i razmjene iskustava o ciljevima održivog razvoja (SDG) Agende 2030. Zemlje sudionice bile su Francuska, Italija, Grčka, Portugal, Belgija i Hrvatska.

UGG se usredotočio na rješavanje ključnih izazova s kojima se suočava europska zajednica u tri područja: osiguranje pristupačne energije za sve (SDG 7), stvaranje uključivih i održivih gradova (SDG 11) i promicanje modela održive potrošnje i proizvodnje (SDG 12).

Projekt je uključivao aktivnosti treninga i sastanke o temama kao što su inkluzija i jednakost, učenje o ciljevima održivog razvoja za poboljšanje praksi strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET) i podrška mladima, NEET-ovcima, migrantima…

UGG projekt bio je uzbudljivo putovanje puno iskustva! Započeli smo usred pandemije, uspjeli smo prebroditi ovu krizu i iz nje izaći još jači. Ovo putovanje završilo je sastankom u Ateni početkom lipnja, predstavljanjem konačnog dokumenta objedinjenih relevantnih praksi, svih najznačajnijih aktivnosti i projekata.

Hvala Tandem Plusu i svim partnerima na ovom iskustvu.

Sada je vrijeme za nastavak sličnih aktivnosti i rad na održivosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram