ISTRAŽIVANJE

Stručno istraživanje koje se provodi u projektu ima veliku važnost u procjeni trenutnog stanja konzumacije digitalnog sadržaja među djecom i mladima te u određivanju učinkovitosti preventivnih programa usmjerenih na prevenciju ovisnosti o Internetu.

Kroz istraživanje će se dobiti podaci o različitim aspektima konzumacije digitalnih sadržaja, kao što su vrste digitalnih sadržaja koje se najčešće konzumiraju, vrijeme provedeno na Internetu, utjecaj digitalnih sadržaja na socijalizaciju i društvene veze, utjecaj na tjelesno zdravlje i druge relevantne pokazatelje.

Osim toga, istraživanje će pružiti uvid u učinkovitost preventivnih programa usmjerenih na prevenciju ovisnosti o Internetu. Ovi programi obično uključuju radionice, predavanja, savjetovanje i druge aktivnosti usmjerene na razvijanje zdravih navika korištenja digitalnih sadržaja te smanjenje rizika od ovisnosti. Dobivanjem kvantitativnih pokazatelja o učinkovitosti ovih programa, moći će se procijeniti koliko su takvi programi uspješni u prevenciji ovisnosti o Internetu te koji su najučinkovitiji pristupi u prevenciji ovisnosti o Internetu.

Kao takvo, stručno istraživanje ima važnu ulogu u potvrđivanju učinkovitosti preventivnih programa, ali i u pružanju daljnjih smjernica za poboljšanje preventivnih programa u budućnosti.

REZULTATI ISTRAŽIVANJA

50%

42%

60%

mladih ispitanika procjenjuje kako uglavnom provode između 3 i 4 sata dnevno pred ekranima
mladih ispitanika iskazuje kako Internet većinom koriste kao izvor informacija za školu ili obrazovanje.
mladih ispitanika uglavnom provodi više od dva sata koristeći društvene mreže poput TikToka, Facebooka, Instagrama i dr.

KORISNIK

Institut za stručno usavršavanje mladih

PARTNER

Udruga Impress

TRAJANJE

1. 6. 2022. - 1. 12. 2023.

VRIJEDNOST PROJEKTA

314.680,49 HRK
(41.765,28 EUR)

POTPORA EU

267.478,42 HRK
(35.500,49 EUR)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram