Poziv za sudjelovanje u edukaciji stručnog kadra za projekt "Nisam ovisan, dakle zdrav sam!"

16. siječnja 2023.

Institut za stručno usavršavanje mladih u potrazi je za zainteresrianim osobama koji će se pridružiti našem timu izvođača aktivnosti i voditelja radionica namijenjenih djeci, mladima i njihovim obiteljima u projektu "Nisam ovisan, dakle zdrav sam!" ufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Pozivamo sve zainteresirane koji bi htjeli raditi s djecom i mladima da se uključe u kratki edukacijski program od 3 susreta, a nakon toga sudjeluju kao izvoditelji aktivnosti.

Kao izvođači aktivnosti, vaša uloga bit će ključna u pružanju podrške sudionicima projekta kroz vođenje različitih radionica. U projektu se radi o provedbi radionica s djecom i mladima u svrhu prevencije modernih ovisnosti (Internet, tv, igre i slično). Aktivnosti su većinom animatorskog tipa (poticanje na igranje raznih društvenih igara, poticanje na međusobno druženje, a ne igranje igrica, šetnje u prirodi i slično) stoga nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo. Radionice bi se provodile jednom tjednom u trajanju otprilike 1,5-2h (vjerojatno u popodnevnim satima, ali je vrijeme još podložno dogovoru),

Odabrane osobe prvo će proći kratku edukaciju, a koja će biti provođena od strane iskusnih defektologa i psihologa koji će podijeliti svoje stručno znanje i pružiti vam alate i metode potrebne za uspješno vođenje radionica. Edukacija će obuhvatiti teme poput prepoznavanja znakova ovisnosti o Internetu, razvoja zdravih navika korištenja tehnologije, unaprjeđenja obiteljske komunikacije i poticanja na fizičku aktivnost.

Ako želite biti dio ovog važnog projekta i doprinijeti zajednici, pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje u edukaciji stručnog kadra. Vaše stručno znanje i angažman bit će od ključne važnosti u pružanju podrške djeci, mladima i njihovim obiteljima u prevenciji ovisnosti o Internetu i promicanju zdravog načina života.

Molimo vas da ispunite prijavnicu koju možete pronaći klikom na tipku ispod.

Nakon selekcije prijava, odabrani kandidati će biti obaviješteni o daljnjim koracima te datumu održavanja eudkacije.

Zahvaljujemo vam na interesu za projekt "Nisam ovisan, dakle zdrav sam!" i radujemo se zajedničkom radu na stvaranju zdravijeg digitalnog okruženja za našu mladež.

Projekt "Nisam ovisan, dakle zdrav sam!" se provodi u partnerstvu s Udrugom Impress, a njegov ukupan iznos je 314.680,49 HRK. Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 267.478,42 HRK, a Ministarstvo zdravstva osiguralo je 47.202,00 HRK.

KORISNIK

Institut za stručno usavršavanje mladih

PARTNER

Udruga Impress

TRAJANJE

1. 6. 2022. - 1. 12. 2023.

VRIJEDNOST PROJEKTA

314.680,49 HRK
(41.765,28 EUR)

POTPORA EU

267.478,42 HRK
(35.500,49 EUR)
Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sadržaj ove podstranice isključiva je odgovornost Instituta za stručno usavršavanje mladih.

Za više o EU fondovima na www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram