ISTRAŽIVANJE

Stručno istraživanje koje se provodi u projektu ima veliku važnost u procjeni trenutnog stanja konzumacije digitalnog sadržaja među djecom i mladima te u određivanju učinkovitosti preventivnih programa usmjerenih na prevenciju ovisnosti o Internetu.

Kroz istraživanje će se dobiti podaci o različitim aspektima konzumacije digitalnih sadržaja, kao što su vrste digitalnih sadržaja koje se najčešće konzumiraju, vrijeme provedeno na Internetu, utjecaj digitalnih sadržaja na socijalizaciju i društvene veze, utjecaj na tjelesno zdravlje i druge relevantne pokazatelje.

Osim toga, istraživanje će pružiti uvid u učinkovitost preventivnih programa usmjerenih na prevenciju ovisnosti o Internetu. Ovi programi obično uključuju radionice, predavanja, savjetovanje i druge aktivnosti usmjerene na razvijanje zdravih navika korištenja digitalnih sadržaja te smanjenje rizika od ovisnosti. Dobivanjem kvantitativnih pokazatelja o učinkovitosti ovih programa, moći će se procijeniti koliko su takvi programi uspješni u prevenciji ovisnosti o Internetu te koji su najučinkovitiji pristupi u prevenciji ovisnosti o Internetu.

Kao takvo, stručno istraživanje ima važnu ulogu u potvrđivanju učinkovitosti preventivnih programa, ali i u pružanju daljnjih smjernica za poboljšanje preventivnih programa u budućnosti.

REZULTATI ISTRAŽIVANJA

Istraživanje je trenutno u pripremi. Nakon što bude provedeno i obrada završena, rezultati istraživanja će se objaviti ovdje. 

KORISNIK

Institut za stručno usavršavanje mladih

PARTNER

Udruga Impress

TRAJANJE

1. 6. 2022. - 1. 12. 2023.

VRIJEDNOST PROJEKTA

314.680,49 HRK
(41.765,28 EUR)

POTPORA EU

267.478,42 HRK
(35.500,49 EUR)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram