isum_logo
peopels


Črnkas- Črnomerec Job Club

Cilj Črnkas-Črnomerec Job Club je osnivanje Job Cluba kako bi se povećala stopa zaposlenosti mladih na području Grada Zagreba.

Nositelj projekta je Grad Zagreb, Ured za obrazovanje, kulturu i sport – Ured za mlade. Ukupna vrijednost projekta je 73 445, 46€. Europska Unija je prepoznala značaj projekta te je od strane Europske Unije projekt financiran 92,6 %.

Partneri na projektu su Institut za stručno usavršavanje mladih i Europski savjet za mentorstvo i coaching Hrvatska (EMCC). Na temelju svoga dugogodišnjeg iskustva, educirat će mlade studente za vođenje radionica u sklopu Job Cluba te nam pružati podršku tijekom provedbe cijelog projekta.

Veliku podršku dobivamo i od Vijeća Gradske četvrti Črnomerec zahvaljujući kojima imamo prostor u kojem se održavaju aktivnosti Job Cluba.

Zašto Job Club?

Prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na području Grada Zagreba je trenutno 11 000 nezaposlenih mladih osoba.

Prema istraživanju o realnim potrebama mladih na području Grada Zagreba iz 2014. godine naši mladi smatraju kako su glavni krivci za nezaposlenost gospodarska kriza te nedostatak poznanstava i veza preko kojih mogu dobiti posao. Osim toga, prepoznali su potrebu za pokretanjem inicijative koja će im pružiti podršku pri pronalasku posla.

O čemu se radi?

U sklopu Job Cluba, mladima osiguravamo svu potrebnu pomoć i podršku u procesu traženja posla.

Održat će se deset trotjednih radionica na kojima će sudjelovati više od 120 mladih nezaposlenih osoba sa područja Grada Zagreba. Naglasak je na međuvršnjačkoj suradnji, stoga će naš partner na projektu Europski savjet za mentorstvo i coaching, trenirati mlade studente za provedbu radionica. U sklopu Job Cluba održat će se radionice i speeddating.

Na radionicama će mladi naučiti kako se što kvalitetnije predstaviti poslodavcu – uz pisanje životopisa, motivacijskog pisma, pripreme za razgovor za posao, naučit će kako organizirati vlastito vrijeme, financije, postaviti vlastite ciljeve te biti osposobljeni za samoprocjenu.

Speeddating je kratki intervju za posao između poslodavca i osobe koja traži posao. Ukoliko je dobro pripremljen, obje strane imaju koristi od njega. Poslodavci dobivaju više kvalitetno odrađenih intervjua za posao u kratkom vremenu, a osobe koje traže posao imaju priliku predstaviti se većem broju poslodavaca i tako vježbati svoje vještine predstavljanja – a i svidjeti se nekome te tako naći posao.

Job Club ostaje na istoj adresi i nakon završetka projekta te će svi imati priliku sudjelovati, bilo volonterskim radom, bilo kao polaznici.